Trofeul Carpati, in aceasta saptamana la Oradea Arena. Se intrec… – Bihoreanul

Trofeul Carpati, in aceasta saptamana la Oradea Arena. Se intrec…  Bihoreanul

Головна » Trofeul Carpati, in aceasta saptamana la Oradea Arena. Se intrec… – Bihoreanul

Oradea Arena va găzdui în această săptămână, miercuri şi joi, ultimul mare eveniment sportiv al anului din judeţul Bihor.

Este vorba despre ediţia 2022 a Trofeului Carpaţi la handbal masculin, competiţie amicală internaţională, care va reuni patru reprezentative (Egipt, Algeria, Slovacia și România), dintre care primele două sunt calificate la turneul final al Campionatului Mondial ce va avea loc luna viitoare.

Invitați de seamă

„Federația Română de Handbal și Niro Investment Group anunță consolidarea parteneriatului de lungă durată inițiat în 2016, prin redenumirea „Trofeului Carpați” – un eveniment de tradiție pentru handbalul românesc – în „Trofeul Carpați Niro”, anunţă FRH, într-un comunicat.

Astfel, Trofeul Carpați Niro continuă o tradiție de peste 60 de ani, la cel mai înalt nivel internațional, „cu un rol esențial în pregătirea viitoarelor performanțe și șlefuirea talentelor handbalului românesc”, după cum mai precizează sursa citată. 

În ceea ce priveşte echipele participante la ediţia de la Oradea din acest an, trebuie precizat faptul că „naționala” Egiptului este o prezență constantă în ultimii ani la competițiile internaționale majore. Egiptul chiar a găzduit ediția precedentă a Campionatului Mondial de handbal masculin – seniori, din 2021, când s-a clasat pe locul 7, iar în 2019 a câștigat titlul mondial la Campionatul Mondial de handbal – tineret.

Programul meciurilor

La rândul ei, Algeria va participa la Campionatul Mondial de handbal masculin din ianuarie 2023, în timp ce Slovacia este un partener tradițional de pregătire pentru echipa națională a României. 

Miercuri, în prima zi, de la ora 17, Egiptul va întâlni Algeria, iar de la ora 19:15, echipa României se va duela cu Slovacia.

Joi vor avea loc finalele. De la ora 17, în finala mică se vor întâlni învinsele de miercuri, iar cu începere de la ora 19:15, vor lupta pentru adjudecarea trofeului învingătoarele din semifinalele din prima zi.

Cât priveşte biletele de intrare la meciuri, acestea s-au pus în vânzare online în rețeaua Entertix – myticket.ro și vor fi disponibile și la casieria sălii Oradea Arena în zilele de competiție, pe 28 și 29 decembrie. Prețurile încep de la 20 de lei/zi pentru două jocuri, la peluze, până la 60 de lei, în zona centrală a tribunelor.

Datorită interesului la nivel național, meciurile vor fi transmise în direct de Pro Arena.

Handbaliştii de la echipele bihorene au loc gratuit în sală

Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor invită la turneul de pregătire „Trofeul Carpati Niro” toate cluburile de handbal afiliate la AJH Bihor cu sportivi legitimaţi. Astfel, un sector din sală va fi rezervat pentru handbaliştii legitimaţi la echipele bihorene, atât de juniori, cât şi de seniori. 

Echipa națională a României a ajuns luni la Oradea, când, seara, de la ora 20:30, a efectuat deja un prim antrenament. Tot de luni se află la Oradea şi echipa Algeriei, în timp ce Egiptul şi Slovacia au ajuns marţi.

Lotul României 

Pentru turneul de la Oradea, selecționerul echipei naţionale a României, Xavi Pascual a convocat următorul efectiv de jucători: Tudor Buguleț, Javier Humer, Dan Racoțea, Octavian Bizău, Călin Dedu, Robert Militaru, Nicușor Negru, Iancu Ionuț, Alin Ghivil, Dan Lucian Vasile, Alexandru Tărîțe, Gabriel Ilie, Nicolae Cristian Ungureanu, Bogdan Mănescu, Călin Căbuț, Andrei Iosif Buzle, Adrian Rotaru, Alexandru Bucătaru, Ștefan Cumpănici, Robert Nagy, Ștefan Neagu, Tudor Botea.

Staff-ul tehnic este alcătuit din: Xavi Pascual – antrenor principal, Mihai Popescu – antrenor secund, Bogdan Pralea – antrenor cu portarii, Ribas Roger Font – preparator fizic, Elian Apostol – preparator fizic, Marius Pintea – statistician, Florin Ciocoiu – medic, Cătălin Ghenea – asistent medical, Radu Cheregi – analist video şi Alin Șania – antrenor federal.

Cele mai recente știri

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *