Trump a pledat nevinovat după ce a fost arestat și dus în fața judecătorului, la New York. Acesta a… – Digi24

  1. Trump a pledat nevinovat după ce a fost arestat și dus în fața judecătorului, la New York. Acesta a…  Digi24
  2. Donald Trump, judecat pentru 34 de capete de acuzare. Procuror: „A falsificat în mod repetat…  Libertatea
  3. LIVE VIDEO Trump părăsește Tribunalul fără să facă vreo declarație / El a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare / Iată ce va urma  HotNews.ro
  4. Donald Trump s-a predat autorităților americane. E primul președinte acuzat penal din istoria SUA | GALERIE  STIRILEPROTV.RO
  5. Trump a trimis un ultim mesaj înainte să se predea: „Astăzi este ziua în care un partid politic afla  Mediafax
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Trump a pledat nevinovat după ce a fost arestat și dus în fața judecătorului, la New York. Acesta a… – Digi24

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, s-a predat în mod oficial autorităților din New York unde a fost arestat odată ce a ajuns la tribunal. Acesta a trecut prin procedura amprentării și a ajuns în fața judecătorului, unde i s-au comunicat cele 34 de capete de acuzare. Trump, care a pledat nevinovat, a părăsit tribunalul după două ore.

ACTUALIZARE 22:55 Avocații lui Trump spun că fostul președinte este „dezamăgit și frustrat” de arestarea sa și acuzațiile care i-au fost aduse în prima apariție în fața instanței.

„E supărat, e frustrat. Dar nu se va opri. E exact ceea ce aștepta. Nu e nicio surpriză. Dar e supărat, dezamăgit, frustrat că acest lucru s-a întâmplat. Nu veți mai vedea niciodată un astfel de caz. (…) Nu este nimic, nu a fost violată nicio lege federală. Nu nu s-a spus ce a ascuns fostul președinte. Vom lupta”, a declarat Todd Blanche, unul dintre avocații lui Trump.

„Domnia legii a murit astăzi. Dacă ar fi fost un om obișnuit și nu fostul președinte, nu ne-am fi aflat aici, astăzi”, a declarat la rândul său Joe Tacopina, un alt avocat al lui Trump.

„M-a uimit faptul că (acuzarea n.r.) nu a prezentat niciun fapt concret. În mod normal, într-o inculpare ai parte și de niște presupuse fapte”, a adăugat acesta.

Următoarea înfățișare la care va participa Donald Trump a fost programată pentru 4 decembrie.

ACTUALIZARE 22:30 Donald Trump a părăsit tribunalul din Manhattan în care a fost arestat și i s-au adus la cunoștință capetele de acuzare. Fostul președinte, care a pledat nevinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, a refuzat să vorbească cu reporterii prezenți la fața locului.

Donald Trump urmează să zboare în scurt timp spre Florida, la reședința sa de la Mar-a-Lago .

Autoritățile din Palm Beach, unde se află stațiunea deținută de Donald Trump, au sporit măsurile de securitate înainte ca fostul președinte să se întoarcă aici.

O porțiune din drumul care duce la Mar-a-Lago a fost blocată cu garduri de protecție.

Donald Trump urmează să ajungă aici în jurul orei locale 20:15 (03:15 ora României) și să susțină un discurs în fața susținătorilor săi.

ACTUALIZARE 22:00 Donald Trump a pledat nevinovat în timpul înfățișării în care i-au fost aduse la cunoștință capetele de acuzare. Potrivit Reuters sunt în total 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor contabile în urma anchetei care a pornit de la banii de campanie pe care avocatul lui Trump i-ar fi oferit actriței Stormy Daniels pentru ca aceasta să nu facă publică relația pe care ar fi avut-o cu Trump. Fostul președinte este acuzat și că a ascuns rolul său în această tranzacție.

Potrivit NBC News, Donald Trump însuși a fost cel care a pledat nevinovat, în timp ce unul dintre avocații săi, Todd Blanche, a continuat să vorbească în numele fostului președinte.

În imaginile publicate de cei cinci fotografi cărora li s-a permis accesul în sala de judecată, Donald Trump poate fi văzut la masa acuzaților, alături de avocații săi.

Donald Trump a pledat nevinovat în timpul înfățișării în care i-au fost aduse la cunoștință capetele de acuzare. Foto: Profimedia Images

Judecătorul Juan Merchan a interzis transmiterea în direct a procedurilor, ca parte a măsurilor de securitate necesare în cazul unui fost președinte.

ACTUALIZARE 21:35 Donald Trump a ieșit din biroul procurorului general, unde i-au fost luate amprentele, ca parte a procedurii de arestare și a intrat în sala de judecată în care urmează să îi fie comunicate capetele de acuzare. Potrivit CNN, sunt mai mult de 30 de capete de acuzare care au la bază fraude, dar și folosirea ilegală a fondurilor de campanie pentru a cumpăra tăcearea unei actrițe pentru filme pentru adulți, care susține că a avut o relație cu Trump.

Știrea inițială:

O mulțime de oameni s-a adunat în fața tribunalului unde va începe procesul acestuia. În cursul acestei zile, Trump a calificat aducerea sa în fața instanței drept „o zi tragică pentru republica noastră” într-un e-mail trimis persoanelor care sunt abonate la newsletterul său.

Fostul președinte nu a scăpat ocazia de a solicita cu această ocazie contribuții financiare pentru campania sa, cerându-le susținătorilor să „contribuie pentru a salva America” și incluzând în e-mail și un link către contul său de strângere de fonduri, scrie BBC.

În mesajul său, Trump a afirmat că Statele Unite devin o „țară marxistă din lumea a treia”.

La scurt timp după trimiterea e-mailului, Trump a postat un alt mesaj pe platforma sa Truth Social, în care a criticat faptul că tribunalul unde are loc procesul este un loc „nedrept cu unele zone în care s-a votat pentru republicani în proporție de 1%”.

Trump la numit pe judecătorul în fața căruia urma să apară drept „foarte părtinitor”, adăugând că membrii familiei acestuia sunt „binecunoscuți anti-trumpiști”.

Trump, în drum spre tribunal: „Wow, mă vor aresta. Totul pare ireal”

Donald Trump a postat pe rețeaua socială Truth Social, pe care o deține, și în timpul deplasării cu limuzina spre instanță, calificând experiența drept una „ireală”, scrie CNN.

„Sunt în drum spre Manhattan, spre tribunal. Totul pare ireal. Wow, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că se întâmplă acest lucru în America”, a scris Trump, care și-a încheiat mesajul cu abrevierea „MAGA” – sloganul său de campanie – „Să facem America mare din nou”.

Procedura prevede ca Trump să apară mai întâi în fața procurorului general, care are biroul în aceeași clădire cu instanța în care va fi judecat. Fostul președinte trebuie să fie amprentat și să fie fotografiat față-profil. În acest moment este considerat arestat oficial.

În unele cazuri inculpatul este încătușat, însă echipa lui Trump a anunțat că nu se va întâmpla acest lucru cu fostul președinte.

Apoi, Donald Trump va apărea în fața judecătorului, unde plicul cu capetele de acuzare va fi desgilat iar acuzațiile îi vor fi aduse la cunoștință.

Este de așteptat ca Trump să pledeze nevinovat.

Procesul efectiv ar urma să înceapă, însă, în câteva luni, până atunci urmând să fie mai multe ședințe preliminarii.

Fostul președinte va fi, cel mai probabil, eliberat cu anumite restricții de călătorie după prima înfățișare.

În mod obișnuit, acuzații ar trebui să iasă din clădire prin ușile principale, însă Secret Service va dori, foarte probabil, să limiteze timpul de expunere publică a lui Trump, așa că fostul președinte va fi dus înapoi la mașină prin coridoare lăturalnice.

Trump se va întoarce apoi la Mar-a-Lago, în Florida, cu avionul. La sosire, este de așteptat să susțină un discurs.

Apropiați ai lui Trump: „Ar putea urma o cascadă de inculpări”

Donald Trump a fost arestat pentru că ar fi utilizat fonduri de campanie pentru a cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, care susține că a avut relații sexuale cu fostul președinte. Aceasta ar fi primit 130.000 de dolari în 2016, pentru a ține relația secretă și a nu strica imaginea lui Trump, în campanie.

Ilegal este faptul că s-au folosit fonduri de campanie, iar plata a fost trecută în registre ca având altă destinație.

Însă apropiați ai președintelui se tem că acest proces este doar primul din multe altele care urmează, scrie CNN.

„Ar putea apărea o situație în care vom avea o cascadă de inculpări”, a declarat o sursă apropiată de Trump.

Trump este investigat în alte două anchete ce țin de modul în care a gestionat documente secrete, precum și implicarea sa în atacul de la Capitoliu.

Editor : D.R.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *