Ucraina s-a calificat la Mondialul de handbal feminin. România joacă miercuri meciul decisiv – Ziare.com

Ucraina s-a calificat la Mondialul de handbal feminin. România joacă miercuri meciul decisiv  Ziare.com

Головна » Ucraina s-a calificat la Mondialul de handbal feminin. România joacă miercuri meciul decisiv – Ziare.com

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 11:53

1492 citiri

Ucraina s-a calificat la Mondialul de handbal feminin

Echipele Cehiei, antrenată de norvegianul Bent Dahl, şi Ucrainei au obţinut, marţi, calificarea la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2023, după victorii categorice reuşite în manşele secunde ale barajelor.

Selecţionata pregătită de Dahl, care o antrenează în paralel şi pe SCM Râmnicu Vâlcea, a dispus de Elveţia cu 36-27 (17-10), după ce câştigase şi prima manşă, cu scorul de 32-31.

Cele mai bune marcatoare ale cehoaicelor au fost Marketa Jerabkova (9 goluri) şi Veronika Mala (7), iar portarul Petra Kudlackova (10 şuturi apărate – 37,04%).

Ucraina a dispus de Macedonia de Nord cu scorul de 31-22 (24-12), la Kisvarda (Ungaria), după ce se impusese şi la Skopje, cu 24-22.

Cele două jucătoare ucrainene de la SCM Râmnicu Vâlcea, Irina Glibko şi Evghenia Levcenko, au marcat câte 7, respectiv 6 goluri, Diana Dmitrişin adăugând şi ea 6 goluri.

Ucraina nu a mai participat la un turneu major de la EURO 2014, acesta fiind primul său Campionat Mondial după ediţia din 2009.

Miercuri, România va întâlni Portugalia în deplasare, în manşa secundă a barajului (ora 22:15), după ce s-a impus clar la Piteşti cu 35-20.

Turneul final va avea loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, între 20 noiembrie şi 17 decembrie, iar România este singura echipă care a participat la toate ediţiile de până acum

Source: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *