Un selecționer prezent la Mondialul din Qatar a refuzat salariul de 10 milioane €: „Dacă aș fi ales banii, ce – Gazeta Sporturilor

Un selecționer prezent la Mondialul din Qatar a refuzat salariul de 10 milioane €: „Dacă aș fi ales banii, ce  Gazeta Sporturilor

Головна » Un selecționer prezent la Mondialul din Qatar a refuzat salariul de 10 milioane €: „Dacă aș fi ales banii, ce – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat joi, 17 noiembrie 2022, 13:45 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 14:06

Zlatko Dalic (56 de ani), selecționerul naționalei Croației, a dezvăluit că a refuzat un contract astronomic, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru a rămâne la cârma selecționatei balcanice. 

Tehnicianul a declarat că a preferat să rămână la conducerea primei reprezentative a Croației pentru a transmite un mesaj patriotic și de unitate atât tinerilor, cât și celorlaltor persoane din țara natală. 

CM QATAR În toate avioanele Qatar Airways, Hagi e Rege! » Beckham e doar ghid de Doha: prezintă bucătăria și piețele

Zlatko Dalic: „Am ales să rămân, pentru că tot timpul am vorbit de unitate și patriotism”

„În momentul în care am primit oferte tentante, mai multe persoane din anturajul meu mi-au spus să profit de situație și să aleg banii. După Cupa Mondială din Rusia, am ales să rămân, pentru că tot timpul am vorbit de unitate și de patriotism. Propagasem aceste idei. 

Dacă în acel moment aș fi ales banii, ce fel de mesaj le-aș fi transmis tinerilor și celorlalte persoane din Croația? Ar fi însemnat să zic un lucru și să fac altceva. Sunt un om destul de bogat, nu neapărat din punct de vedere material, dar am tot ce mi-am dorit în viață: o familie, doi fii, ambii cu facultăți făcute. 

Nu a existat un alt scenariu în mintea mea, cu toate că am primit oferte incredibile, în special din partea unui club din China. Mi-au propus un contract valabil pe 3 ani, cu un salariu anual de 10 milioane de euro.  

Președintele acelui club m-a ofertat din nou după o jumătate de an. I-am spus, din nou, că banii nu sunt de ajuns pentru a pleca de la naționala Croației. Nu mi-a părut niciodată rău, sunt mândru de decizia luată”, a precizat Zlatko Dalic, pentru publicația croată Jutarnji List. 

Zlatko Dalic, din 2017 selecționerul naționalei croate

Zlatko Dalic a fost numit selecționerul naționalei Croației în octombrie 2017. Cu el pe bancă, croații au obținut cea mai mare performanță din istoria naționalei: ajungerea în finala Cupei Mondiale din 2018, din Rusia. Balcanicii au fost învinși însă de naționala Franței, scor 2-4. 

63 de meciuriare Zlatko Dalic la conducerea naționalei Croației. Bilanțul său este: 34 de victorii, 12 remize și 17 înfrângeri

În cariera de antrenor, Zlatko Dalic a mai activat la Rijeka (iunie 2007- iunie 2008), FK Dinamo (iulie 2008-august 2009), Slaven Belupo (iunie 2009-mai 2010), Al-Faisaly (iulie 2010-iunie 2012), Al-Hilal U23 (iulie 2012-ianuarie 2013), Al-Hilal (ianuarie 2013-mai 2013) și Al-Ain (martie 2014-ianuarie 2017). 

VIDEO. Croația a eliminat-o pe Anglia de la Cupa Mondială din Rusia

Citește și:

Un faimos președinte argentinian implicat și în fotbal șochează: „Germanii sunt o rasă superioară”

Ce alegere! Deschamps a convocat de urgență un fotbalist cu doar 10 minute jucate pentru naționala Franței

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *