Vladimir Putin nu participă la summitul G20 – Digi24

  1. Vladimir Putin nu participă la summitul G20  Digi24
  2. Vladimir Putin nu va participa la summitul G20 de la Jakarta de săptămâna viitoare. Pe cine a desemnat să  STIRILEPROTV.RO
  3. Vladimir Putin a decis să-i evite pe marii lideri ai lumii: Liderul de la Kremlin nu va merge la summitul G20 de săptămâna viitoare  HotNews.ro
  4. Putin nu merge la summitul G20. Kremlinul îl va trimite în Indonezia pe Lavrov  Mediafax
  5. Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa la summitul G20  G4Media.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Vladimir Putin nu participă la summitul G20 – Digi24

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa săptămâna viitoare la summitul G20 din Bali, în Indonezia, a anunţat joi ambasada Rusiei la Jakarta.

„Pot confirma că (ministrul de externe) Serghei Lavrov va conduce delegaţia rusă la G20. Programul preşedintelui Putin este încă în curs de elaborare, el ar putea participa virtual”, a declarat Iulia Tomskaia, şefa de protocol la ambasada Rusiei în Indonezia, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Anunţul survine după câteva luni de incertitudine cu privire la participarea preşedintelui rus la summitul şefilor de stat şi de guvern din G20, organizat pe 15 şi 16 noiembrie de Indonezia. Ţara a fost supusă unor presiuni puternice din partea Occidentului pentru a exclude Rusia de la summit în reacţie la războiul din Ucraina, dar a rezistat, argumentând că ţara gazdă a summitului trebuie să rămână neutră.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară nu face parte din G20, a fost, de asemenea, invitat de Indonezia şi ar putea participa virtual.

Editor : B.P.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *