Xavi Pascual dă drumul la doi jucători de la liderul din Liga Zimbrilor, Dinamo: Dedu… – Prosport

Xavi Pascual dă drumul la doi jucători de la liderul din Liga Zimbrilor, Dinamo: Dedu…  Prosport

Головна » Xavi Pascual dă drumul la doi jucători de la liderul din Liga Zimbrilor, Dinamo: Dedu… – Prosport

Cisne Balonmano, grupare spaniolă de handbal masculin, a ajuns la un acord cu Dinamo București pentru a-l împrumuta pe internaționalul român Călin Dedu.

Dedu, care are 20 de ani și 2,06 înălțime, va împărți postul de pivot cu Emiliano Franceschetti și Román Arboleya, după ce a jucat opt ​​meciuri și a marcat 14 goluri în Liga Zimbrilor.

Va fi prima experiență în handbal internațional pentru jucătorul român, fiul fostului handbalist Alexandru Dedu, scrie presa spaniolă.

Xavi Pascual dă drumul la doi jucători de la liderul din Liga Zimbrilor, Dinamo: Dedu pleacă în Spania, iar Bizău la CSM București

Alexandru Dedu, 51 de ani, a fost component al echipei naţionale de handbal a României, care a ocupat locul opt la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992. El a fost prezent cu echipa naţională şi la campionatele mondiale şi europene, fiind, câştigător de trei ori al Ligii Campionilor EHF şi de două ori al Supercupei Europei. Dedu a evoluat la cluburi de top precum FC Barcelona, Wuppertal sau Porto, având 232 de prezenţe în echipa naţională.

Din 10 februarie 2014 până în 28 aprilie 2022, Dedu a ocupat funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal.

Handbalistul Octavian Bizău a fost, de asemenea, împrumutat de CS Dinamo Bucureşti la CSM Bucureşti până la finalul sezonului în curs, a anunţat echipa tigrilor pe pagina sa de Facebook.

Bizău a mai jucat la CSM București în două perioade 2016-2017 şi 2019-2020.

Centrul naţionalei României a fost format de Minaur Baia Mare, iar în 2016 a plecat la CSM. În perioada 2017-2019 a jucat la Steaua, iar din 2020 e jucătorul lui Dinamo.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *