AUSTRIA CERE PENTRU SCHENGEN: migranții să fie înregistrați în țările de graniță, nu la ei, și… – Libertatea

  1. AUSTRIA CERE PENTRU SCHENGEN: migranții să fie înregistrați în țările de graniță, nu la ei, și…  Libertatea
  2. EXCLUSIV Consul onorific al României în Austria, despre Schengen: Pe 16 noiembrie s-a vorbit despre…  Adevărul
  3. Primarul Vienei susține aderarea României la Schengen: Austria ar avea de câștigat  STIRILEPROTV.RO
  4. „Istoria se repetă, mai întâi ca tragedie, apoi ca farsă”. Austria, ținută la poarta Schengen timp…  Libertatea
  5. Un profesor universitar se oferă să găzduiască o familie de sirieni care a intrat ilegal în Austria prin…  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » AUSTRIA CERE PENTRU SCHENGEN: migranții să fie înregistrați în țările de graniță, nu la ei, și… – Libertatea

La întrebările redacției, Ministerul de Interne de la Viena a repetat și detaliat decizia de a bloca aderarea României și a Bulgariei la Schengen și a explicat ce vrea să primească înainte de a fi de acord cu acest pas. Unele condiții țin de UE, altele de noi și de bulgari.

Concret, Austria dorește:

  • Punerea în aplicare a unor proiecte pilot pentru procedurile de azil la frontiera externă a UE;
  • Crearea unui temei juridic pentru o directivă privind returnarea;
  • Crearea unui temei juridic pentru procedurile de azil în țări terțe sigure;

„În același timp, însă, UE trebuie să acorde un sprijin sporit Bulgariei și României, care sunt la rândul lor supuse unei presiuni migratorii ridicate, pentru a-și proteja frontierele. În acest caz, este necesar sprijin pentru combaterea traficului de persoane și pentru crearea unei infrastructuri de protecție a frontierelor externe”, mai spun oficialii austrieci, în mesajul transmis Libertatea.

„Împreună cu Olanda, am votat împotriva extinderii spațiului Schengen cu Bulgaria și România. În Austria avem peste 100.000 de treceri ilegale de frontieră, dintre care 75.000 nu sunt înregistrate. Aceasta este o dovadă clară că acest sistem de la frontiera de est nu funcționează”, a spus ministrul de Interne Gerhard Karner, potrivit unei declarații transmise luni.

Recomandări
EXCLUSIV. Viena îl contrazice pe Bode: „În ultimele săptămâni, ministrul Karner i-a explicat că Austria nu poate vota aderarea României la Schengen”

„Prin urmare, din motive de securitate, consider că este greșit ca un sistem care nu funcționează în multe locuri să fie extins. Mai degrabă, trebuie să luăm măsuri coerente împotriva migrației ilegale”, a subliniat oficialul.

În declarația transmisă, Ministerul de Interne de la Viena reia argumentele migratorii subliniate deja în mod repetat în ultimele săptămâni.

„Austria se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană ca număr de cereri de azil pe cap de locuitor. Acest lucru arată că sistemul de azil al UE și spațiul Schengen nu funcționează în multe locuri. Extinderea unui sistem stricat nu poate funcționa!”, spune ministerul.

„Acesta este motivul pentru care Austria nu este în prezent de acord cu o extindere a spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria”, reiterează oficialii de la Viena.

Ministerul spune în continuare că „o gestionare funcțională a frontierelor externe ale UE este o condiție prealabilă pentru o extindere”.

„Planul de acțiune pentru Balcani prezentat de Comisia Europeană este un prim semnal pozitiv, cu toate acestea, având în vedere povara disproporționată care apasă asupra Austriei, este important ca aceste cuvinte să fie urmate imediat de acțiuni concrete și ca planul să fie completat de cererile majore ale Austriei”, spune ministerul de Interne.

NOI DEZVĂLUIRI. Serviciile secrete, amestecate în Curtea Constituțională a României. Colonel SPP: „Noi o vom putea alege președinte pe Livia Stanciu” Recomandări
NOI DEZVĂLUIRI. Serviciile secrete, amestecate în Curtea Constituțională a României. Colonel SPP: „Noi o vom putea alege președinte pe Livia Stanciu”

Austria a blocat joi aderarea României și a Bulgariei la Schengen, în vreme ce Olanda a votat împotriva Bulgariei, blocând însă astfel ambele țări. Viena a susținut că România și Bulgaria sunt rute de migrație tot mai folosite, o afirmație care a fost respinsă ferm de oficialii de la București și care nu este dovedită de datele agenției UE pentru frontiere, Frontex.

În vreme ce a subliniat că nu poate vota pentru extinderea unui Schengen nefuncțional, Viena a votat totuși pentru aderarea Croației la spațiul fără frontiere Interne, în ciuda faptului că mulți dintre migranții care ajung în Austria trec prin Croația.

Cancelarul austriac Karl Nehammaer a ieșit și el, sâmbătă, cu o nouă declaraţie în care a explicat de ce Viena s-a opus aderării României şi Bulgariei.

„Nu va exista nicio extindere (Schengen) atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient. Politica de azil eşuată a UE a cauzat această situaţie. Ameninţările şi argumentele polemice sunt folosite pentru a încerca să se crească presiunea împotriva Austriei”, a afirmat cancelarul.

„Atâta timp cât 75.000 de străini ajung neînregistraţi în estul Austriei, aceasta este o problemă de securitate şi trebuie rezolvată odată”, a punctat Karl Nehammer sâmbătă, apărând decizia Vienei de a bloca aderarea celor două state.

concurs libertatea


Urmărește-ne pe Google News

Un austriac, care a locuit în România, a dezvăluit ce i-a spus soția despre țara noastră: "Mi-a spus că niciodată nu s-a..." GSP.RO
Un austriac, care a locuit în România, a dezvăluit ce i-a spus soția despre țara noastră: „Mi-a spus că niciodată nu s-a…” BOMBĂ! De ce nu a intrat România în Schengen, de fapt. Consul onorific al României Austria rupe tăcerea Playtech.ro
BOMBĂ! De ce nu a intrat România în Schengen, de fapt. Consul onorific al României Austria rupe tăcerea Cutremurător cum a murit o mare artistă a României, la 60 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase cântărețe, dar a ajuns săracă și măcinată de boală Viva.ro
Cutremurător cum a murit o mare artistă a României, la 60 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase cântărețe, dar a ajuns săracă și măcinată de boală "Bine, Calafat! Haideți băieți să aplaudăm". Reacția primarului din Calafat, după imaginile cu piața goală de la târgul de Crăciun Observatornews.ro „Bine, Calafat! Haideți băieți să aplaudăm”. Reacția primarului din Calafat, după imaginile cu piața goală de la târgul de Crăciun VIDEO VIRAL. Concert fără spectatori la Târgul de Crăciun din Calafat. Artista de pe scenă: „Toate mâinile sus. Foarte bine” Știrileprotv.ro
VIDEO VIRAL. Concert fără spectatori la Târgul de Crăciun din Calafat. Artista de pe scenă: „Toate mâinile sus. Foarte bine” Cine e femeia care a câştigat de două ori la loto, dar a pierdut tot: “Toată lumea îmi voia banii. Am făcut greşeli” FANATIK.RO
Cine e femeia care a câştigat de două ori la loto, dar a pierdut tot: “Toată lumea îmi voia banii. Am făcut greşeli” Medicii, în alertă! Fanii Cupei Mondiale din Qatar aduc în ţară o boală cu o rată de mortalitate mai mare decât Covid-19. O treime dintre infectaţi au decedat în ultimii ani Orangesport.ro
Medicii, în alertă! Fanii Cupei Mondiale din Qatar aduc în ţară o boală cu o rată de mortalitate mai mare decât Covid-19. O treime dintre infectaţi au decedat în ultimii ani Horoscop 12 decembrie 2022. Capricornii sunt dispuși să renunțe la siguranța unor planuri pentru a ajunge la rezultate mai bune HOROSCOP
Horoscop 12 decembrie 2022. Capricornii sunt dispuși să renunțe la siguranța unor planuri pentru a ajunge la rezultate mai bune Sesiune LIVE de cumpărături cu AVON! Înscrie-te ca să profiți de reduceri PUBLICITATE
Sesiune LIVE de cumpărături cu AVON! Înscrie-te ca să profiți de reduceri

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *