Federația Spaniolă, decizia radicală după eliminarea surpinzătoare din optimile CM 2022 – Hotnews

Federația Spaniolă, decizia radicală după eliminarea surpinzătoare din optimile CM 2022  Hotnews

Головна » Federația Spaniolă, decizia radicală după eliminarea surpinzătoare din optimile CM 2022 – Hotnews

Aventura Spaniei la Cupa Mondială din Qatar a fost una mai scurtă decât spera campioana lumii din 2010: ibericii au fost eliminați de Maroc, în optimi, în urma loviturilor de departajare (3-0, după ce a fost 0-0 la finalul celor 120 de minute).

Luis Enrique si dezamagirea eliminarii de la CM 2022 QatarFoto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Enrique nu mai este selecționerul Spaniei

Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunțat joi că Luis Enrique nu mai este selecționerul naționalei iberice. Potrivit forului, fostul antrenor de la FC Barcelona „nu-și va reînnoi contractul”.

„RFEF dorește să îi mulțumească lui Luis Enrique și întregului său colectiv de antrenori aflat la cârma naționalei în ultimii ani.

Conducerea sportivă a Federaţiei a transmis președintelui un raport în care se stabilește că ar trebui să înceapă un nou proiect pentru Echipa Spaniolă de Fotbal, cu scopul de a continua creșterea realizată în ultimii ani, grație muncii desfășurate de Luis Enrique și a colaboratorilor săi. Atât președintele, Luis Rubiales, cât și directorul sportiv, José Francisco Molina, i-au transmis antrenorului decizia luată.

Tehnicianul asturian a reușit să dea un nou impuls naționalei încă de la venirea sa, în 2018, printr-o reconstrucţie profundă care a consolidat o schimbare de generaţii în echipă și în fotbalul spaniol.

Luis Enrique s-a calificat de două ori în Final Four-ul UEFA Nations League, dintre cele trei ediţii pe care le-a acoperit ca antrenor; el a ajuns în semifinalele Euro 2020, cu o amprentă proprie și printr-un stil definit. A optat pentru tineri și a semănat speranță pentru viitorul echipei Spaniei.

RFEF îi urează lui Luis Enrique și echipei sale mult succes în viitoarele lor proiecte profesionale. Antrenorul a câștigat dragostea și admirația colaboratorilor săi din echipa națională și a întregii Federații, care va fi mereu casa lui” – Federația Spaniolă de Fotbal, pe site-ul oficial.

Luis de la Fuente, noul selecționer al Spaniei

La scurt timp după despărțirea de Luis Enrique, Federația Spaniolă a anunțat că noul selecționer este Luis de la Fuente, cel care pregătea reprezentativa U21.

„Antrenorul în vârstă de 61 de ani a condus cu succes echipele de tineret ale echipei naționale încă de la sosirea sa la RFEF. În 2015, a fost încoronat campion european cu echipa U-19. În 2018, a fost medaliat cu aur la Jocurile Mediteraneene cu echipa națională U-18.

Ulterior, în iulie 2018, a fost numit selecționer U21, iar un an mai târziu, în 2019, a fost încoronat campion european în Italia, cucerind al cincilea titlu pentru Spania după ce a învins Germania în finală (2-1). Antrenorul este, de asemenea, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Ca o notă anecdotică, De la Fuente are un meci la conducerea naționalei de seniori în iunie 2021, împotriva Lituaniei, la Butarque, în ajunul Euro 2020, când naționala a avut probleme din cauza protocolului Covid.

Noul selecționer va debuta în luna martie, în preliminariile pentru Euro 2024 din Germania, și va pregăti primele două meciuri împotriva Norvegiei și Scoției” – Federația Spaniolă de Fotbal.

Anterior, Otto Addo (Ghana) Paulo Bento (Coreea de Sud), Carlos Queiroz (Iran) și Gerardo Martino (Mexic) au părăsit echipele naționale după participarea la Mondialul din Qatar.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *