Orădeanul Dan Piţigoi va participa la „Expert Handbal Campus 2023”, alături de antrenori de marcă – Bihoreanul

Orădeanul Dan Piţigoi va participa la „Expert Handbal Campus 2023”, alături de antrenori de marcă  Bihoreanul

Головна » Orădeanul Dan Piţigoi va participa la „Expert Handbal Campus 2023”, alături de antrenori de marcă – Bihoreanul

Antrenorul orădean Dan Marian Pițigoi se numără printre tehnicienii care îi vor învăța pe mai mulți copii din România despre handbal în cadrul unui eveniment numit Expert Handbal Campus 2023.

La prima ediție a evenimentului, organizat în 16-21 iulie la Satu Mare de antrenorul Ciprian Mărieș, vor participa aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, legitimaţi la echipe de handbal din întreaga ţară. Printre aceştia se numără şi circa 20 de tineri handbalişti orădeni de la LPS Bihorul, unde antrenează Dan Piţigoi.

Lecții pentru copii

Conform organizatorilor, Expert Handball Campus este un eveniment prin care se doreşte ca cei mai tineri jucători de handbal din ţară să poată lua lecţii de la antrenori de Champions League. Astfel, aceştia vor participa la sesiuni de analiză video, ore teoretice, antrenamente specifice pe posturi, antrenamente tehnic-tactice, sănătate și alimentație în sport, pregătire fizică etc.

Dan Piţigoi este singurul tehnician bihorean care le va explica jocul de handbal copiilor. El este într-o companie selectă, urmând a preda alături de nume precum: Xavier Pascual (fost antrenor al celor de la F.C. Barcelona, în prezent la Dinamo București și Naționala României), Jordi Giralt (fost antrenor juniori F.C. Barcelona, echipa de juniori a României, în prezent fiind antrenor secund la Dinamo București), Fernando Barbeito (fost antrenor al echipei Naționale a Bahreinului și Arabiei Saudite, secund la F.C. Barcelona și echipa Națională a României, în prezent fiind la echipa U.S. Creteil din Franța) și Xavier Sabate (fost antrenor la Telekom Veszprem din Ungaria, echipa Națională a Ungariei, iar în prezent este la Wisla Plock și echipa Națională a Cehiei).

Antrenor cu experiență

Cu 22 de ani în urmă, Dan Pițigoi a fost selectat la echipa de handbal a Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Reșița. Au urmat apoi pentru el 8 ani cu participări alături de echipa coordonată de antrenoarea Moruț Lucia la turnee finale pe plan național, unde cel mai important rezultat obţinut a fost un loc IV la Juniori 1. După acea perioadă petrecută la Reșița, nu a putut sta departe de handbal și a hotărât să urmeze studiile facultății de Educație Fizică și Sport din Oradea. Ulterior, el a început să lucreze la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea, secția handbal. 

În cei 8 ani de antrenorat, sub îndrumarea profesorului Dan Pitigoi au ajuns aproximativ 90 de copii, care au participat, pe parcursul timpului, la trei turnee finale de Valoare și Speranță. Este vorba despre echipa de minibandbal, cea de juniori II și cea de juniori II. În prezent, la LPS Bihorul, Dan Piţigoi are în îndrumare 40 de sportivi, care formează două echipe, cele de juniori II și juniori III, iar ambele sunt calificate în fazele semifinale ale Campionatului Național de Handbal 2023.

„De la Expert Handbal Campus, cu siguranță ne vom întoarce acasă cu un bagaj amplu de cunoștințe și idei noi, pe care le vom pune în practică la echipele pe care le coordonăm. Pe lângă antrenori, marile beneficii le vor avea copiii participanți, datorită pregătirii teoretice, practice, tehnico-tactice pe care le vor desfășura, dar și datorită informațiilor legate de nutriție și alimentație sănătoasă pe care le vor primi și fără de care un sportiv nu poate avea rezultate”, a declarat pentru BIHOREANUL profesorul antrenor Dan Marian Piţigoi.

Cele mai recente știri

Source: ebihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *