Șeful ANAF: Dacă OMV nu va plăti taxa de solidaritate în România, vom veni cu o impunere – Digi24

  1. Șeful ANAF: Dacă OMV nu va plăti taxa de solidaritate în România, vom veni cu o impunere  Digi24
  2. ANAF spune că va verifica „la sânge” OMV Petrom pentru a vedea dacă se încadrează sau nu la plata…  Libertatea
  3. Atunci când vânezi marele urs, dar te împuști în picior. Cazul OMV Petrom  HotNews.ro
  4. Cum ar putea reuşi OMV Petrom să fenteze statul român şi să scape de taxa pe profitul istoric: Producţi  Ziarul Financiar
  5. Surse: Abia în iunie va fi clar dacă OMV Petrom trebuie să plătească taxa de solidaritate UE în România  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Șeful ANAF: Dacă OMV nu va plăti taxa de solidaritate în România, vom veni cu o impunere – Digi24

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a declarat vineri la Antena 3 că OMV va fi verificat „la sânge” și, dacă respectiva companie refuză să plătească taxa de solidaritate, ANAF va veni cu o impunere.

Grupul OMV a anunțat joi că va plăti taxa de solidaritate în Austria, impusă de Uniunea Europeană, însă în România compania OMV Petrom anticipează că nu îndeplinește condițiile pentru a se încadra la plata acestei taxe.

Grupul austriac OMV a precizat că producţia sa de hidrocarburi a crescut în trimestrul IV al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent, adăugând că se aşteaptă ca taxa de solidaritate din Austria să aibă un impact negativ de aproximativ 150 milioane euro pentru anul 2022.

În schimb, cu privire la aceeaşi contribuţie de solidaritate decisă la nivelul UE şi transpusă în legislaţia din România prin OUG nr. 186 din 29 decembrie 2022, grupul austriac consideră că „OMV Petrom ar urma să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi rafinarea petrolului”.

Același lucru l-a spus și OMV Petrom într-un comunicat postat pe site: „Ne așteptăm ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi rafinarea petrolului”.

Ministerul Finanţelor (MF) a transmis, printr-un comunicat, că transpunerea regulamentului în legislaţia naţională vizează întregul sector energetic şi, în speţă, toate companiile care activează în domeniu.

„Conform art. 1, alin. (1) din Ordonanţa Guvernului, taxa de solidaritate se aplică firmelor care au cifra de afaceri de peste 75% inclusiv, din activităţi desfăşurate în sectoarele ţiţeiului, gazelor naturale, cărbunelui şi rafinăriilor, cu codurile CAEN: 0610 – Extracţia ţiţeiului, 0620 – Extracţia gazelor naturale, 0510 – Extracţia huilei, 1910 – Fabricarea produselor de cocserie şi 1920 – Fabricarea produselor obţinute prin rafinarea petrolului”, se menţionează în comunicatul MF.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, 20,64%.

Editor : M.L.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *