Siropuri de tuse periculoase, interzise de UE | Dr. Tudor Ciuhodaru: ”Se foloseau mai ales pentru copii… – Antena 3 CNN

  1. Siropuri de tuse periculoase, interzise de UE | Dr. Tudor Ciuhodaru: ”Se foloseau mai ales pentru copii…  Antena 3 CNN
  2. UE interzice siropurile pentru tuse potenţial periculoase  Mediafax
  3. Siropurile de tuse cu folcodină vor fi interzise în UE. Pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă  Observator
  4. Anunțul făcut de Agenția Europenă pentru Medicamente: siropuri de tuse interzise  Antena 3 CNN
  5. Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană  Antena 3 CNN
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Siropuri de tuse periculoase, interzise de UE | Dr. Tudor Ciuhodaru: ”Se foloseau mai ales pentru copii… – Antena 3 CNN

Uniunea Europeană interzice mai multe siropuri de tuse periculoase. Acestea conțin o substanță periculoasă pentru organism, care poate pune viața oamenilor în pericol. 

Este vorba de siropurile care conțin folcodină, acestea vor fi interzise de Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul în care cineva are nevoie de o anestezie generală. 

”Se folosește de zeci de ani în tratamentul tusei seci, mai ales la copii și adolescenți. (…) Îmi ridic două mari semne de întrebare, apropo de eficiență și siguranță, dacă aceeași evaluare s-a făcut și în 2011.

Atunci, același comitet al Agenției Europene pentru Medicamente a zis că nu este niciun fel de problemă, este benefic pentru tratamentul tusei și nu are niciun fel de efecte secundare”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

„În România nu există niciun medicament pe bază de folcodină autorizat”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic de urgență. 

„Este interesant cum schimbarea de percepție, face ca un medicament aprobat ca sigur și eficient, după 10-11 ani este considerat cu riscuri pentru sănătatea umană”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru. 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *