Televiziunea publică a depus plângere penală după ce șeful delegației pentru Cupa Mondială a cumpărat în numele TVR peste 700 de bilete la meciuri și le-a revândut – G4Media.ro

  1. Televiziunea publică a depus plângere penală după ce șeful delegației pentru Cupa Mondială a cumpărat în numele TVR peste 700 de bilete la meciuri și le-a revândut  G4Media.ro
  2. TVR a depus plângere penală în cazul biletelor achiziționate la Mondialul de Fotbal. Șeful delegației a…  Adevărul
  3. Șeful delegației TVR la Cupa Mondială, acuzat că a cumpărat 712 bilete la „prețuri speciale”, în…  Libertatea
  4. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Televiziunea publică a depus plângere penală după ce șeful delegației pentru Cupa Mondială a cumpărat în numele TVR peste 700 de bilete la meciuri și le-a revândut – G4Media.ro

Televiziunea publică a depus plângere penală după ce șeful delegației pentru Cupa Mondială a cumpărat peste 700 de bilete la meciuri și le-a revândut, transmite Pagina de Media.

Iniţial, în interviul acordat în exclusivitate Paginademedia.ro, Cristi Oprean a declarat că a cumpărat 64 de bilete la meciurile din ultimele faze (semifinale şi finala), „pentru prieteni”, însă FIFA a confirmat că este vorba de peste 700 de tichete de acces la meciurile de la Campionatul Mondial.

Televiziunea Publică a anunţat că a depus plângere penală în cazul biletelor la meciurile la Mondiale cumpărate de şeful delegaţiei TVR în Qatar, Cristi Oprean, care şi-a dat demisia din instituţie săptămâna trecută.

„Ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022”, anunţă Televiziunea Publică.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

Declaraţia TVR:

Reprezentanţii Televiziunii Române au depus astăzi, 17 ianuarie, o plângere penală privind modul în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA.

Iniţial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetăţean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franţa – Maroc. Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite. De asemenea, cetăţeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Într-un interviu acordat ulterior Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial „pentru prieteni”, pentru „a ajuta”. Totodată, coordonatorul delegaţiei TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituţiei pentru că „nu era nevoie” – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Articolul complet pe Pagina de Media 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *