Viralul Mondialului: „Metro? This way!” » Un voluntar face spectacol la CM 2022 – Gazeta Sporturilor

Viralul Mondialului: „Metro? This way!” » Un voluntar face spectacol la CM 2022  Gazeta Sporturilor

Головна » Viralul Mondialului: „Metro? This way!” » Un voluntar face spectacol la CM 2022 – Gazeta Sporturilor

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu – Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 17:13 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 17:28

Abubakar Abbas, un voluntar kenyan a cărui treabă era să le indice turiștilor calea către metrou, a început să joace un rol amuzant și i-a determinat și pe alții să-l imite. El a primit un cadou, a fost invitat pe teren înaintea partidei Anglia – SUA

Abubakar Abbas și-a dorit să facă parte dintre voluntarii de la Campionatul Mondial, a aplicat la el acasă, în Nairobi, a fost selectat și după o numai o săptămână de la începutul turneului deja devenise faimos.

Cu un umor alimentat și de plictiseala singurei indicații pe care trebuia să o pronunțe o dată la câteva secunde, kenyanul a început să joace un rol ca de stand-up.

N-a mai strigat către turiști doar „Metro, this way!”, a început să cânte, să scandeze cuvintele acestea. Oamenii se opreau, îl fotografiau și îl filmau. Reacțiile lor îl încurajau și să-și diversifice repertoriul. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, apoi le-au preluat televiziuni din toată lumea și Abbas a devenit celebru la o săptămână de când începuse o muncă măruntă, o rotiță dintre cele mai mici din toate pe care circulă Mondialul acesta.

I-a „dresat” și pe alții

Succesul pe care l-a înregistrat kenyanul i-a încurajat pe omologii lui „indicatori către metrou” să-l imite. În Piața Souq Waqif, în centrul tradițional din Doha, voluntarii joacă zilnic roluri în care îl imită pe originalul „Metro Man”.

CM QATAR Explozie culinară pe străzile din Doha » Cât costă cele mai delicioase feluri de mâncare și dulciuri

Abbas a fost premiat pentru zelul pe care l-a arătat în indicarea traseului către stația de metrou, el a fost invitat pe teren înaintea meciului Anglia – SUA, încheiat cu rezultatul 0-0. A luat microfonul și a strigat „Metrooo”, iar toți spectatorii de pe stadion au răspuns „This waaay!”.

Abubakar transmitea mesajul dintr-un scaun ca al unui arbitru de tenis, „imitatorii” sunt „pedeștri”, dar se ajută și ei de portavoci care-i fac să se simtă ca șefi ai unor galerii sau ca niște cântăreți dintr-un concert hip-hop. 

Am aplicat pentru a fi voluntar și în prima zi de lucru mă plictisisem deja, așa că am căutat o modalitate să-i fac pe turiști să se implice și ei. Imediat am devenit cunoscut, lumea se oprea să facă poze și filmulețe cu mine. Acum mi-am deschis și eu un cont de TikTok, dacă tot am devenit celebru acolo

– Abubakar Abbas, Metro Man

Citește și: 

Imagini incredibile! Iranienii au sărbătorit în stradă înfrângerea echipei lor cu SUA

Fostul portar al Rapidului stabilit de 24 de ani în Qatar, despre controversele Mondialului: „Ce vrei? Să umbli în bikini pe stradă?” +„Pe soacră-mea a luat-o ambulanța aici”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *